Crematies

Indien u kiest voor een crematie, dan kan de as op verschillende manieren bewaard
of uitgestrooid worden. Opgelet: dit is de regeling voor de stad Gistel,
gelieve ons te contacteren indien het gaat over een andere gemeente.

Columbarium

Indien men voor een columbarium kiest kan men dit doen voor een periode van dertig jaar en voor maximaal 2 personen.

Urnekelder (berm)

Indien men voor een urnekelder kiest kan men dit doen voor een periode van dertig jaar en voor maximaal vier personen

Urneveld 

Dit is een urnekelder in de grond, deze kan aangekocht worden voor de duur van 30 jaar en dit voor maximaal 2 personen. De gedenkplaten zijn reeds aanwezig op het columbarium en de urnekelder, hier kunnen letters worden opgezet of ingegraveerd naargelang uw wens, er kan ook een foto in porselein opgekleefd worden. 

Strooiweide

Enkel op een speciaal daarvoor aangelegd grasveld kan de as van een overledene worden uitgestrooid. Bij de strooiweide staat een herdenkingzuil. Indien gewenst, kan daarop een eenvormig naamplaatje bevestigd worden met of zonder porseleinen foto. Er kunnen hierbij geen blijvende gedenksteentjes geplaatst worden.

As meenemen naar huis

Indien alle nabestaanden hiermee akkoord zijn, kunnen assen thuis bewaard worden. Mits het ondertekenen van een document dat alle wetten zullen worden nageleefd en dat deze as thuis bewaard blijft. Bij het overlijden van deze bewaarder, moet de as alsnog worden bijgezet.

Uitstrooiing op zee

Er is een mogelijkheid om de as van de overledene op een serene en waardige manier op zee te verstrooien in het bijzijn van familie, zowel in groot als klein gezelschap. Voor meer uitleg, zie “Hoe verloopt een uitstrooiing op zee?”